Amit érdemes tudni

RockDockBlog - All for Rock 'n' Roll for all!

 

Ha van olyan kliped, kedvenc előadódtól, amit szívesen megosztanál a nagyvilággal küld el nekünk. Ha véleményed van a meglévő klipekről bátran írd oda a zene alá.


KLIPKÜLDÉS

Napi idézet

"Minden napodat úgy kell élned, mintha az utolsó lenne, mert egyszer igazad lesz." - Ray Charles

Mondd el

Reklám

Címkék

akusztik (2) duplázó (3) gitar (1) koncert (6) pengető (16) slash (1) ünnep (1)

2009.12.07. 18:52 spaza

Greenpath - Only, and first...

...feat Újbuda Rebels.

A zenekar 2004-ben alakult, Püsi és Imi voltak az alapító tagok, akik már két korábbi zenekarban is játszottak együtt. A cél az volt, hogy a banda hazánkban egy új, akkor még kevésbé elterjedt irányzatot képviseljen. Ez az irányzat a nu metal és a modern rock jegyeit viselte, fűszerezve húzós verse témákkal és dallamos, elszállós refrénekkel. Kocka (bass), 2004 őszén került a csapatba, majd pár gitáros csere után, 2008 elején Dave belépésével kialakult a végleges felállás. 

Az első koncert 2005 májusában történt, a visszajelzés minden várakozást felülmúlt, a közönségnek nagyon tetszett az egyedi ízű muzsika. A csapat meggyőző produkciójával számos tehetségkutatón jó eredményeket ért el: országos 2. hely, nemzetközi tehetségkutató magyarországi döntőjének második napján első helyezés, összetettben országos második hely. Emellett Püsi a legjobb énekes, Imi pedig a legjobb dobos címet tudhatja magáénak. 

2007 elején a banda stúdióba vonult, hogy felvegye 3 számos demoját, ami a vártnál jobban sikerült, és változatos zenének köszönhetően a szaksajtó elismerően nyilatkozott: „Ez a három nóta az egyik legizgalmasabb demó, ami az utóbbi sok hónapban elém került - még úgy a tizedik hallgatás után is élvezetes!” (HammerWorld, 2007/10). Ez új lendületet adott a srácoknak, és majd 60 koncerten túl, rengeteg tapasztalattal a hátuk mögött egyre kiforrottabb számokat írtak. 

2008 nyarán a Green Path zenéje elég érett lett egy erős hanganyaghoz, és a banda nekifogott első nagylemezének felvételéhez, ami a No More Lies címet kapta. A stúdiómunkák a MusicArt stúdióban zajlottak Farkas Csongor vezetésével, aki a banda producere is lett egyben. Az album elkészítése 2008 augusztustól 2009 februárig tartott, a hosszú aprólékos munka meghozta gyümölcsét: a No More Lies világszínvonalú megszólalást kapott, a változatos és energikus zenének köszönhetően a lemez izgalmas és könnyen befogadható. A gazdag hangulatvilág a húzós metal riffek és dallamos, pop-os refrének harmonikus kontrasztja mellett, a rap és scratch témák lüktetésének és zongora betétek finom dallamainak köszönhető. 
„Szemérmetlenül betekintést engednek az évek alatt összeszedett, mindenféle hatásból táplálkozó dalaik ezerszínű, kavargó világába.” Femforgacs.hu, 2009 május 13. 

„Fantáziadús, pár hallgatás után automatikusan dúdolható nótákból összepakolt gyűjtemény…, mert minden szerzeményben benne van az a bizonyos slágergyanú”,zenemagazin.com, 2009 május 19. 

„Egész kellemes muzsika, ami a dallamokat és a zúzós gitárokat egyaránt kedvelőknek jó választás lehet.” Passzio.hu, 2009 június 4. 

„Lehengerlő az a sokszínűség amivel a Green Path szeretné elkápráztatni hallgatóságát” HammerWorld, 2009 május.

1 komment

Címkék: pengető


A bejegyzés trackback címe:

https://rockdock.blog.hu/api/trackback/id/tr401581150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása