Amit érdemes tudni

RockDockBlog - All for Rock 'n' Roll for all!

 

Ha van olyan kliped, kedvenc előadódtól, amit szívesen megosztanál a nagyvilággal küld el nekünk. Ha véleményed van a meglévő klipekről bátran írd oda a zene alá.


KLIPKÜLDÉS

Napi idézet

"Minden napodat úgy kell élned, mintha az utolsó lenne, mert egyszer igazad lesz." - Ray Charles

Mondd el

Reklám

Címkék

akusztik (2) duplázó (3) gitar (1) koncert (6) pengető (16) slash (1) ünnep (1)

2011.01.14. 11:23 spaza

Zakkant afro-s gizda jazzrock


 

Rain Machine - Give Blood

 

Meg kell követnem magam a címért, de ez jutott először eszembe amikor ezt a videót végignéztem. Előtte még csak nem is halottam és láttam ezt az ürgét, így kicsit utánanéztem ki is ő és mit keres itt!

Nos a Rain Machine-t egy Kyp Malone nevű tag indította mint szóló projekt. Fürtös főszereplőnk korábban a TV on the Radio frappáns nevű brooklyn-i formációban szerepelt mint - leírni is hosszú - gitáros, vokálos, basszeros, loopos. (Persze ez fel sem tűnik egy olan bandában amiben minden tag neve mellett leglább ennyi ténykedés szerepel...) Malone azóta ír egyedül dalokat, szövegeket amióta 2000-ben nyújorkba költözött, merthogy ott nem lévén senkije magára maradt. Ezeket a dalokat egyedül is adta elő először Black Lights néven, de miután szóltak neki, hogy Texasban ez a név már folglat - és a texasiakkal nem érdemes kekeckedni - átváltott a saját nevére.

2003-tól a fent említett TVotR banda tagja és járják a világot, vagyis amerikát egészen biztos. Majd úgy dönt, hogy akkor eljött az ideje különcködni és belekezd egy szoló issue-ba. Eddig is előfordult hogy egyedül alkot és ad elő, de saját bevallása szerint nem tetszett a neve a számlákon, pólokon és mindenféle röpianyagokon ezért átállt a Rain Machine névre. Egy elemző nyilatkozata szerint a - jazz, bluegrass és rock egyvelegét adó egyfajta avantgárd rock - dallamok olyan érzést váltanak ki az emberfiából mintha esőben táncolna. Azt nem tudom melyik volt előbb az elemző nyilatkozata, vagy a név, de passzol... :)

Majd 2009 szempemberében meg is jelent a Malone vagyis a Rain Machine azonos című albuma is, melyet a szerző/énekes/gitáros/szemüveges/nagyhajú/nemmelleslegalbumborítórajzoló mindenes, egy nyilatkozatában imigyen jellemzett: "Ez a néhány rím és néhány vers a különböző valódi és képzelt érzelmekről és helyzetekről, tükrözi a szinte teljes spektrumát az emberi fül számára hallható frekvenciáknak."

A posztban szereplő nótát mindenkinek ajánlom (és persze küldöm is mindenkinek aki szereti...) a teljes lemezt már inkább csak annak aki melankóliázni akar, mert sajnos nem olyan ütős. Ahogy a Give blood című szám sem tartja végig azt a színvonalat, ahogy az első náhány másodpercben berobban az arcunkba, de azért hallgassuk/halljuk türelmesen végig ezt a remek muzsikát, mert megérdemli!

Szólj hozzá!

Címkék: pengető


A bejegyzés trackback címe:

https://rockdock.blog.hu/api/trackback/id/tr412582992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása